U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pittige kip met zoete friet en groentensalsa

30 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Frites
  • Ongeveer 20 gemarineerde drumsticks en/of kippenvleugeltjes (Marinade: 4 el. ketjap, 4 el. ketchup, sap van 1 citroen, ½ el. gerookte paprikapoeder of voor pittig: ½ el. chilipoeder)
  • 150 gr. maïs, 160 gr. kidneybonen in blik of pot en 190 gr. rode paprika 
  • Chili-mayonaise met komkommer (meng 2 gelijke delen pittige chilisaus met mayonaise)
  • Grof zeezout
  • Olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • 2 koekenpannen en een frituurpan of oven

Bereiding:

  • Meng de marinade en laat de kip hier 20 min. in staan
  • Bak het kippenvlees in olijfolie/bakboter op matig vuur rondom bruin, doe er een klein scheutje water bij en braad ze in 15 min. gaar
  • Frituur de zoete friet in 3 min. (of 15 min. in de oven)
  • Verwarm het groenten-mengsel in een koekenpan in een beetje olijfolie
  • Serveer alles op een bord met chili-mayonaise en wat frisse komkommer
  • Strooi wat grof zeezout over de zoete friet

 

Wat drink je hierbij: Corona met schijfje limoen

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 850 kcal
  • 39 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 55 g koolhydraten
  • 64 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen